Gamle nyheter fra Orientering  

                                     (og litt annen idrett)  

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN FOR ORIENTERING
ELDRE NYHETER:                                                  Oppdatert: 13.12.2006

2006 sesongen

24. okt.: Finale og avslutning av WC i Biathlon O - sesongen 2006 over - nr. 6 tot. i World Cup. I helga deltok jeg i det som for meg blir årets siste idrettslige utfordring. I Skillingaryd gikk avslutningen av årets biathlon sesong og de to siste verdenscupløpene. Med en relativt lang sprint på lørdag (4,6 km) og klassisk (13 km) på søndag ble det en tøff helg - særlig med 8 timer bilkjøring fredag. De norske resultatene var så som så. Ikke gikk det som ønsket for meg heller - noen av dagene! Jeg hadde litt for høy puls inn på liggende, så det endte med 2 strafferunder på sprinten. På stående ble det også 2 runder, slik at jeg totalt ble nr. 8. Ca. 2 min. bak Mikko Hölsö. På søndag gikk det ikke veldig bra på kartlesinga som egentlig var veldig lett, mista hodet på en post og det straffer seg fort i internasjonalt selskap. Det ble derfor 11 mm. tillegg. På liggende skytinga gikk det imidlertid meget bra. Bare 1 bom. Orienteringa var 9,3 km og ble i lengste laget for min form og trening. Det ble også en svært grov bom på rundt 6 min på 5. post. Så sprakk jeg like gjerne på stående, og pådro meg 10 tilleggsminutter her (5 bom). Det ble til slutt en 13. plass, som var langt fra målsettinga. Jeg tror jeg klarte å krabbe opp 1 plass i sammendraget i World Cup og ble dermed nr. 6 i 2006 sesongen. Det ble nest best av de norske, og naturlig nok er jeg svært godt fornøyd med det, siden dette er min første sesong på landslaget.
Resultatlister fra lørdag ligger 
her og søndag her. Den totale lista i World Cup for 2006 kommer etterhvert her.

19. okt.: Finale og avslutning av WC i Biathlon O. Til helga bærer det av sted til Sverige og Eksjø for avslutning av årets biathlon sesong og de to siste verdenscupløpene. Det er sprint på lørdag og klassisk på søndag. Begge løpene vil gå på samme kartet som avslutningen av O-Ringen (5-dagars) i 2005. Jeg ligger på en 7. plass i WC, men har ambisjoner om å løpe meg litt opp med minst et brukbart resultat i helga. Resultatlister vil etterhvert kommer her.

4. okt.: Harry Lagerts nattcup løp 3 - 2.plass. Skikkelig fullklaff i går også på høstens 1. nattløp. I den 3,3 km lange Harry Lagerts Nattcup som Nydalen arrangerte ble det en knallsterk 2. plass i et felt med svært solide løpere. Det skal sies at det gikk på Årvollåsen, hvor jeg vel er noget kjent, men likevel var jeg meget godt fornøyd. Hadde minimalt med tidstap, men beina var bly. Strekktider her.

29. sept-1. okt.: Åpen Dansk i Feltidrett - 2.plass. Endelig fullklaff. 2. plass på sprinten i Hvorup nord for Aalborg fredag ettermiddag var langt over forventning. Klaff på skyting med bare 1 runde på ligg og 1 på stående ga en bra uttelling. Jeg var ikke helt fokusert i starten og la igjen 1 min på første post. Men deretter gikk ting svært bra. Siden dette var full World Cup runde var alle de beste svenske, finske og danske løperne med også. Resultater her

På lørdag ble det ikke så bra med 17. plass på klassisk. 14 min. tillegg på en vanskelig kartlesing var likevel ikke dårlig, men 5 bom på ligg og 4 bom på stå av 20 skudd ble for mye. I tillegg bommet jeg stort sett på hver post, og var hele 13 min. bak Gaute Stavik med sine 1.27 i løpstid (jeg hadde 1.40). Totalt ligger jeg nå likevel på 7. plass etter denne World Cup runden, og det er jeg fornøyd med. Resultater fra lørdag her. Verdenscup stillinga her.

I søndagens stafett ble vi nr. 3 - jeg veksla som 4 på første etappe. Klarte meg uten runder, men var sliten i beina etter de to foregående konkurransene. Resultater her.

26. sept: 2 dager til Åpen Dansk i Feltidrett. Sterke planer om å revansjere den ræva innsatsen. Følg konkurransene her

14. sept: Mil NM Feltidrett/orientering. Helbom..... Svart som natta! Ikke lett å finne dårlige nok adjektiver for innsatsen i NM. Totalt ble det en skuffende 11. plass i klasse MII i Feltidretten. Gullmedaljevinner ble Gaute Stavik, foran Hans Trøan og Frank Løwengren. Det var på kartlesinga det svikta fullstendig. 26 mm og minutters tillegg ble et hav for mye. På skytinga ble et også mye bom - 6 bom (9 min tillegg). I orienteringsdelen på torsdag gikk det pari. Ble litt satt ut av terrenget og missa hårfint en groppost på 2. Det medførte dyrbare 2.30 i tidstap.  Totalt ble jeg 14 i MII, men ble som "vanlig" best av de stadig tjenestegjørende. Uten at det er rare trøsten..... Jeg var ca. 6.30 bak vinneren Marius Bjugan fra Halden.
Vel, vel. Det gikk ikke denne gangen. Bare å innse, glemme og komme sterkere igjen neste år!

12. sept: 1 dag til Mil NM Feltidrett. Så er det bare 1 dag igjen til en av årets viktigste begivenheter. I morgen braker det løs på Sessvollmoen. 20 skudd med AG3 før 1,9 km punktorientering. Dagens treningsøkt føltes ikke veldig bra. Var tung etter prøveløping i helga ifbm Veteranmesterskapet, men håper jeg er bedre rustet i morgen. På torsdag avsluttes NM Feltidrett med 4 km orientering - også det på Sessvollmoen. Dette er også eget Mil NM og uttak til Mil VM i Brasil i november.
Siden jeg vant Mil NM i fjor anser jeg meg selv for å være medaljekandidat, så får vi se. Moro blir det uansett med 185 løpere på startstreken....

7. sept: Veteranmesterskapet i Siljan. Til helga reiser jeg hjem til Skien for å være speaker i Veteranmesterskapet i orientering som Skien OK arrangerer fra Midtbygda Skole i Siljan. Følg mesterskapet Live her. Se bilder fra løpene her og her.

27. aug: NM Orientering. Deltok bare på gårsdagens publikumsløp som gikk i samme løypa som mellomdistanse finalen for herrer. Veldig moro å følge Anders Nordberg fra sidelinja som gikk opp og vant og fikk dermed sin etterlengtede første NM gull medalje. Grattis... Selv var jeg langt bak tiden til Anders, men rimelig fornøyd med løpet, som hadde innlagt Micr-O. Det gikk relativt bra - fikk 1 strafferunde. Det endte med 7. plass. Resultater her.
I dag søndag var det stafett. Jeg hadde for første gang på flere år blitt skjøvet ned på 2. laget, og var innstilt på å vise at jeg hørte hjemme på 1. laget. Hadde førsteetappe, og løp mot Vegard på førstelaget. Hadde øyekontakt med ham til midtveis i løypa, men ble etterhvert litt ukonsentrert og gikk i feil gaflingspost. Jeg veksla derfor bare som nr. 58, og det var langt bak Vegard på 20. plass. 1. laget fortsatte med fine etapper, og endte som nr. 30 - 1 plass bak fjorårets plassering. På 2. laget løp Øyvind Lindstrøm en bra etappe, og holdt plasseringen. Steinar Kvåle løp også bra slik at vi ble nr. 58 til slutt. Men jeg var noe skuffa over egen innsats i dag siden formen egentlig føles bra....Resultater her.

18. -20. aug: VM i Biathlon Orientering. 11. plass på sprint og 14. på klassisk. Les artikkel og se bilder fra VM her.

13. aug: 2 dager til avreise VM i Biathlon Orientering. Det nærmer seg avreise til VM i Estland nå. På tirsdag drar deler av det norske laget til Voru sør for Tallinn. Konkurransene begynner på fredag med sprint, lørdag er det klassisk og søndag avsluttes VM med stafetten. Det er en litt redusert norsk tropp som reiser bortover med kun 5 deltakere på herresiden, men jeg håper at jeghkan være med på å bite i fra meg....
Følg VM her.

9. aug: Det nærmer seg. Det nærmer seg VM i Biathlon Orientering. Har starta oppladninga og hadde en økt med  skytetrening i går. VM går i Estland 18-20. august med sprint fredag, klassisk lørdag og stafett søndag. Jeg gleder meg veldig til løpene, og til å få oppleve et nytt land. Vi drar bortover allerede på tirsdag kveld for å forberede oss maksimalt! Det er foreløpig påmeldt 37 deltakere i herreklassen.

5-6. aug: Modum 2-dagers. 
Søndag: I dag ble det en tøff kamp i varmen gjennom 9,2 km. Sleit også forferdelig med å komme inn i løpet og finne flyten.La igjen 2 min. allerede på 1. post, og så ble 3. post stormissen med hele 5 min. tidstap. Det er lenge siden en slik bom nå, men jeg var rett og slett ikke konsentrert nok og strøyk forbi steinen som posten lå på rett på oversida uten å se posten (som var gjemt inne i ei gran). Da jeg også bomma 1 min. på 4., bestemte jeg meg for å skjerpe skikkelig og få opp konsentrasjonen. Det klarte jeg, og resten av den lange løypa gikk uten særlig tidstap. Det holdt til en grei sammenlagt seier i H21AL, men jeg ble kraftig slått av "Ludde" (Jan Tore Ludvigsen) idag på 1.12., mens jeg hadde 1.20! Alt i alt er jeg likevel godt fornøyd med at jeg holdt så bra på slutten i dag, selv med den varmen og dårlige åpningen av løpet. Strekktider for idag finner du her. Resultater sammenlagt her.
Lørdag: Mange år siden jeg har vært med her nå, men det er jo rett slett bare deilig terreng i Modum. Nye kart for året. 4,2 km idag i H21AL. Fikk en bra flyt i starten, men lurer på et av veivalgene jeg tok. Ellers så ble det bare en alvorlig bom
- som kunne kostet meg seieren, men det holdt likevel med god margin. Imorgen er det 9,2 km og det blir vel mye tøffere tenker jeg (hvertfall i denne varmen). Resultater kommer her.

19. juli: Sommertreningsløp Veritas. Ble arrangert i Maridalen. En noe stressa og kaotisk start. Kom seg noe etterhvert. Fin flyt fra 2. til 5. post, mista hodet og gamblet på 6. Det gikk ikke så bra. Ingen store feil, men litt for sakte. Merker at ferien har tappa formen. Det var 50 deltakere i langløypa (5, 5 km.), og jeg havna derfor litt nedpå lista denne gangen med 11. plass - vel 5 min. på vinneren. Resultater - se her.

12. juli: Les hva som stod på Forsvarsnett ifbm Nordisk Mesterskap. Se her om klassisk. Her for stafetten. For fullstendinge resultater og bilder fra alle distanser - se her.

14. juni: Nordisk Mesterskap sprint. I dag fikk jeg tilnärmet fullklaff på skytinga, men dessverre ble det for mye bom i o-löypa. Jeg missa allerede mye på försterunden, og hadde tapt mye för förste liggende. Jeg fikk 1 strafferunde på liggende. Også på andre runda ble det mye slurv. Stående skytinga var ny rekord med fullt hus - alle 5. De förste til en delt 18. plass med Jon Birger Aarnes (x-Skienslöper). I morgen löper jeg 2. etappe på 2. laget (sammen med Per Iver og Gaute).

De andre norske gjorde det skarpt i dag også da Christian Böen tok sölv og Jon Pedersen bronse. Resultater kommer etterhvert her.

13. juni: Nordisk Mesterskap klassisk. Da er Nordisk i gang. Det åpnet for min del litt elendig med alt for mye bom på kartlesinga. Fikk hele 31 min tillegg på 3 km löype. 9,3 km orientering ble litt i lengste laget i den enorme Stockholmsvarmen (33 grader). Men jeg var skjerpet inn på standplass - fikk fullt hus på 10 skudd ligg. Det var jeg veldig bra fornöyd med. På stå fikk jeg ikke noe greie på det, og det endte med 7 bom = 14 min tillegg. Det endte med en 17. plass, 5. best av de norske og tellende til lagets sölvmedalje. I morgen er det sprint - gleder meg til det....
De andre norske gjorde det skarpt da Gaute Stavik tok gull og Tallak fikk sölv. Resultater kommer etterhvert her.
 Gaute ble dagens vinner.  Mat etter löpet.

11. juni: 1 dag igjen til Nordisk Mesterskap. Det er nå bare en dag igjen til Nordisk Mesterskap i Biathlon O starter i
Kungsängen utenfor Stockholm. Laget skal møtes på Idrettshøyskolen i Oslo i kveld, og avreise skjer mandags morgen. 3 konkurranser
venter i Stockholm - klassisk tirsdag, sprint onsdag og stafett torsdag. Vi skal bo på Militærhögskolan i Stockholm. Resultater fra løpene vil ventelig bli å finne 
her. Se også her.

02. juni: Oppladning til Nordisk i Biathlon O. Idag startet oppladingen til Nordisk. Skytetrening i Nittedal. Nordisk foregår i Kungsbäcka utenfor Stockholm fra 12-16. juni. Siden dette er mitt første nordisk er jeg ganske spent på hvordan det vil gå. 3 intensive konkurransedager med klassisk, sprint og stafett blir det ialle fall... Rankinglista for Verdenscupen viser at jeg ligger på en 14. plass med 2 konkurranser - se her. (nordisk inngår ikke i VC). 

31. maiOSI Rankingløp Veritas. 1. plass i OSI Rankingløp ved Østernvannssvingen Fossum. Sliten etter i går, men en grei seier. Resultater her.

30. maiNM Infanteriløp 2006 Fossum - sølv! Årets utgave av NM Infanteriløp ble avviklet fra Fossumbanen i Bærum idag. Jeg startet blant de siste og hadde et godt utgangspunkt. Ble noe bom på avstandsbedømmelsen dessverre - 4 tillegg (12 min). Skytinga gikk heller ikke bra - 3 bom (9 min). Løpet var totalt 11 km med innlagt 2,9 km orientering på slutten. Meldinga gikk veldig bra og her ble det null tillegg, mens måloppdagelsen ga 2 tillegg. Løpstida var nest raskest av alle 1.20 - slått med 2.25 av Per Kristian Saastad fra Mågerø - som jeg løp sammen med store deler av løpet (starta 4 min bak meg). Det var tungt med full uniform, og det ble litt for mye tillegg totalt. Likevel holdt det til sølv totalt (9 min bak vinneren Jan Marius Nilsen) og 2. plass i MII. Det var et bra resultat - tatt i betrakning at det er 7 år siden forrige INF LØP. Totalt har jeg da 2 sølv, en bronse, en 4. plass og en 8.plass. Det er jeg godt fornøyd med...

06.-07. maiVerdenscup Biathlon Orientering Fet. Se reportasje her.

02. maiOCC4. Oslo City Cup siste løp for min del. I dag gikk det ikke bra. Ble to grove bommer. Se resultater fra dagens løp her.

01. mai: KM Mellomdistanse. Sølv i dag igjen på Vestre Gulset. Det var ikke helt patent idag, for jeg fikk en grov miss på 1,5 min på første post. Klarte å skjerpe meg etterhvert. Uansett var det veldig gøy å løpe på Gulset igjen. Mange år siden sist. Se resultater fra dagens løp her.
 

30. april: KM Sprint Stahelle. Slo til med en andreplass i dag. Meget fornøyd med det, tatt i betrakning av litt "nattlige forberedelser". Slo Raggen og det er jo alltid like gøy... Lite tidstap (20 sek), men var likevel så mye som 1.05 bak Thore Kornmo som vant. I morgen er det KM Mellomdistanse i gamle terrenget ved Vestre Gulset - det kan bli gøy. Benytter også sjansen til å gratulere Anders Nordberg min gode kamerat fra Skien som løp knallsterkt på TIO-Mila i natt og kom i tet på Långa-natten (som ifjor, men denne ganeg for Bækkelaget). Se resultater fra dagens løp her.

26. april: OSI Rankingløp Veritas (Høvik) m/innlagt Micr-O. Første gangen jeg løper Micr-O noensinne! Ble en overlegen seier på 5 km i dag - ca. 40 deltakere i langløypa. Vant på en brukbar tid også - 31.39. Tror jeg skal være bra fornøyd med det. Det var kjempegøy å løpe micr-o delen med 5 poster. Litt nølig av og til ble det, men løypa var vel ikke veldig vanskelig heller?! Den midtre delen satt ikke 100% idag, så det ble noe småbomming på 6., 8. og 9. post. Men deretter fant jeg flyten igjen. Synes det går rette veien for tida både formmessig og løpsteknisk, og jeg er spent på om fremgangen o-messig holder til neste helg og World Cup Biathlon-O på Fetsund. Men allerede til helga får jeg testa meg mot seniorene hjemme i KM sprint søndag og KM mellomdistanse mandag. Se resultater fra dagens løp her.

25. april: OCC3. Oslo City Cup gikk i eplehagen hjemme på Ammerud med start fra Apalløkka skole. En kjapp løype denne gangen med vinnertid rett over 13 minutter. Jørgen Rostrup ble såvidt slått av Mikkel Lund som vant på 13.06. Selv fant jeg en bra flyt i dag også, men jeg skal innrømme at det var fordel å ha noe løpere foran seg slik at jeg kunne styre på køen. Tiden på 14.44. Hadde 7. plassen inne helt til 13. posten, men ble nok litt sliten i de siste bakkene. Men med bare 10-20 sek. tidstap skal en ikke klage på det. Slo Eldar relativt greit med 30 sek og ble nr. 12 totalt av 57. Det var iallefall en kraftig tidsmessig forbedring fra sist! Se resultater her.
Se også Jørgen Rostrups hjemmeside for kart og veivalg. Fyldig reportasje og bilder også på Kondis, samt løypa på OPN (Orientering På Nett).

22. april: Lørdagskjappen Moss. Endelig er sesongen skikkelig igang. Les mer og se bilder her.

19. april: OSI Rankingløp Bygdø. Elendig løp med masse problemer allerede fra start. Manglet flyt og var veldig stressa. Håper på bedre løp i helga under Lørdagskjappen i MOSS. Startlistene er nå klare og det ser ut til at jeg har fått første start i H21A med 39 delt. 7 km - det blir tøft...

18. april: OCC2. Ja, så var første o-løpet i år unnagjort. 3,3 km Oslo City Cup sprint på Trasop ved Oppsal. Var spent på både form, snø i terrenget, o-teknikk osv. Fikk en relativt brukbar start, men tapte litt for mye på småfeil og stuss underveis – tot. tidstap ca. 55 sek. Det var helt tydelig at teknikken for sprint ikke sitter helt inne, men annet er vel ikke å forvente nå?! Det ble en 19. plass av 55, og det kan jeg vel si meg brukbart fornøyd med. Det er tydelig at jeg mangler en del løpstrening og styrke i beina etter alle skiøktene i vinter, men utover våren håper jeg det skal bedre seg. Se resultater fra løpet her.
Neste løpet i OCC går neste tirsdag i eplehagen hjemme på Ammerud ved Apalløkka skole. Det skal bli spennende…
Før det er det imidlertid OSI rankingløp på Bygdøy i morgen, og Lørdagskjappen i Moss til helga.

16. mars: 10 km befalstest - 2. forsøk. Kjempeforhold i dag. Kanonføre. Fantastisk vær. Fellesstart fra Fossumbanen i Bærum. To runder i konkurranseløypa a 5 km. Persa rått på 10 km med tida 26.38. Nesten 12 min fortere enn i Kollen. Det sier litt om været og forholdene den gangen. Kompis Eldar Frøland vant på 24 og noe. Jeg ble nr. 3 av ca. 30. Veldig godt fornøyd. Da klarte jeg også kravet til karakter 6 på befalstesten.

03. mars: Biathlon O. Det ser ut til at sesongplanen blir noe endret i år. En samling utgår i mars, men blir istedet muligens erstattet av en konkurranse i Danmark (om den blir åpen). Den første World Cup konkurransen blir uansett på Fetsund 5-7. mai. Da skal jeg delta med spisset form. Se også her.

28. februar: 10 km befalstest. I et forrykende vær gjennomførte jeg årets befalstest i Holmenkollen på tirsdag. Formen var brukbar. Men det blåste ekstremt, og løypene var nesten ikke synlig enkelte steder. Selv om løypa var lagt om til å bli litt tyngre og 1 km lengre enn i fjor, synes jeg årets renn var bedre for min del. Skuffende da å se at tiden ble hele 10 min. dårligere enn i fjor. Men jeg er fornøyd med plasseringen i klasse MII - nr. 4 av 38. Tiden ble 38.19. For resultater og rapport fra løpet - les mer her. 

Samtidig ble det også gjennomført det som skulle vært 4x1 km skiskytterstafett, men som istedet ble 4x1 km uten skyting. Dette var også skuffende for meg da jeg hadde 10 treff av 10 mulige på innskytinga, men været gjorde sitt til at arrangørene droppet det. Jeg gikk 3. etappe for 1.laget til Forsvarets personelltjenester. Vi ble nr. 4 i pulja, nr. 6 totalt av 52 startende lag. Fornøyd med både lagets og egen innsats. Resultater her.

9. februar: Oslo Natt ski-o cup. Første og antakeligvis eneste ski-o renn i år for min del var Oslo Natt ski-o cup fra Linderudkollen. Det var lange 7 km i løssnøen, så jeg var ikke veldig fornøyd med min egen innsats - se også her.

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN FOR ORIENTERING

Til toppen


Hjem

Webmaster: kjetil@elg-johansen.com