Orientering  

                                     (og litt annen idrett)  

Orientering har alltid vært sporten i hjertet mitt. Jeg begynte med orientering i 1987, og det har hele tiden vært i Skien Orienteringsklubb. Det har gitt meg mange gleder og noen fantastiske opplevelser. I 2007 byttet jeg til OSI (Oslo Studentenes Idrettsforening). For siste nytt - se lenger ned.

 
     World Cup Biathlon Orientering Fet 2006.                            Beitostølen 2007.                             På Herkules - 60 meter.            Endel av Skiensgjengen på Jukola 2005 i Finland.         Dag Steinar og Kjetil på KM Sprint.

NYHETER:                                                                  Oppdatert: 31.03.2009

2009 sesongen

27.-29. mars Spring Cup: Endelig var o sesongen i gang igjen. Ganske nøyaktig 10 år siden sist deltakelse i Spring Cup med Skien OK. Denne gangen var det Østmarka jeg reiste sammen med siden OSI ikke hadde lag.
Fredag var det klart for 1. etappe på Natt stafett. En ny greie i år. Det var vill løping ut fra starten, og jeg hanglet meg noenlunde igjennom, selv om det ble litt feil gaflingsposter til å begynne med, vekslet ca 6 min bak teten. Laget ble til slutt nr 51 av 59 lag.
Lørdag ble jeg nr 4 i H21A, dette var jeg veldig fornøyd med! Et bra løp nesten helt uten bom. God kontroll, pressa på på flere av løpestrekkene. Ledet løpet senest ved 10. post (av 14 totalt) så det var tett. Totalt ble jeg 1.30 bak vinneren i det 42 manns sterke feltet.
Søndag var det igjen klart for stafett. 1. etappe på mix lag med Østmarka. Gikk greit frem til 7. post ute på en åpen hede, her så jeg alle bli borte for meg ettersom jeg ikke skjønte en dritt av hvor min post var. Det ble totalt 9 min bom på den posten, videre en 3 min bom på samme heden på veien tilbake. Et dårlig løp - veksla hele 21 min bak teten. Løpsformen var også svært dårlig. Vi ble sist av alle fullførte lag - nr 75 (totalt 91 som startet). Men det var deilig å komme igang igjen. Helgen viste at jeg har fått trent bra i vinter etter 3 uker med sykdom i februar...

2008 sesongen

16. sept.: Endelig er nattsesongen i gang igjen...
Sturlanatta i Drammen er et nattløp jeg alltid har synes vært artig - denne kvelden ble heller ikke noe unntak. Formen var bra og løypa morsom i H17. Det ble tilslutt en 3. plass, selv om jeg ledet løpet tom 6. post. Det var en god variasjon av stiløping og vanskelig terreng - akkurat slik jeg liker et nattløp. Dessverre fikk jeg en stygg og tåpelig bom på 9. post jeg skulle vært forruten. Totalt var jeg uansett godt fornøyd med løpet.
Resultater.

17. sept.: Norgesmester i Finans NM...
I helga 13.-14.sept gikk Finans NM av stabelen i Bergen. Se hvordan det gikk. Kartet. Resultater.

26. aug.: Knusende nederlag i Fjelldilten og Lillehammersprinten. Ble slått av brutter'n med 2 sekunder i sistnevnte, mens jeg var milevis bak i det knalltøffe løpet Fjelldilten ved Sjusjøen 17. august. H21 med 12,5 kilometer på over 2 timer var ikke veldig oppløftende. Resultat.
Må bare bøye seg i støvet for storebror...

31. jul.: Har ikke vært mye oppdatering på sidene her i det siste, men siden lever enda... Og det gjør jeg også!
I vår løp jeg 1. etappe både i Tio-mila og Jukola for OSI...
På Tio-mila vekslet jeg på en hederlig 177. plass - ca. 10 min. bak teten. Det var jeg fornøyd med. Jeg unngikk de grove bommene og var egentlig godt fornøyd med resultatet. Totalt ble OSI nr 174. Resultat.
I Jukola hadde jeg et håpløst utgangspunkt med startnr. 1437. Jeg løp veldig bra i starten for å komme meg opp til bedre lag med høyere tempo. Det resulterte i at jeg løp rett til 3. post før 2. post, og tapte vel 2 minutter på det. Min beste plassering ila. etappen var 300. Etter det løp jeg på meg en skikkelig bom hvor jeg havnet på feil ås og tapte 5.30 på det. Til slutt vekslet jeg på 410. plass etter 1.42. Det var jeg ikke veldig fornøyd med... OSI fikk til slutt brutt resultat pga at vi bare hadde 5 mann. Men Jukola var som vanlig en stor opplevelse! Resultat.

Så var det O-festivalen. I år ble det to veldig gode o-tekniske løp for meg. På fredagens kortdistanse 4,2 km løp jeg i H21 og klarte en 3. plass her av 50 deltakere - 2,44 bak.. Litt rusk midtveis gjorde at jeg ikke klarte å nå topplassen, men jeg var fornøyd uansett. Resultat.
På lørdag var det duket for mellomdistanse, og jeg hadde meldt meg på i H21 AK 5,5 km. Dette gikk skikkelig bra selv om løypa var tung. Jeg hadde ikke sjanse på 1. plassen - til det er Jostein Andersen fra KOK en annen liga enn meg - men 2. plass er jeg meget godt fornøyd med 2,52 bak Jostein. Resultat.
I ferien har det ikke blitt noe løping, men jeg regner med å delta på Fjelldilten på Lillehammer i hardt oppgjør med broder'n!
Løp forøvrig V-bil løp i går, og det gikk skikkelig bra, selv om jeg ble fryktelig sliten på slutten: 36,29 på 5,3 km er veldig habilt selv om løypa var lett og mye stier! Det ble til slutt en 4. plass av 68. deltakere. Resultat.

15. apr.: Ja, da er sesongen allerede godt i gang! Full fart i helgen med Vårstafetten for OSI og SOL-renningen på søndag. Halden. Svinesund. Svenskehandle og grenseløs bomming! Nei, fullt så ille ble det vel ikke. Lørdagens stafett ga en 18. plass for laget. Jeg løp 2. etappe. Kunne løpt meget bra, men bomma dessverre grovt på 1 post, den 6. 50 min på 5,5 km, og burde ha løpt på 43 minutter. Resultater.
Søndagen ble tøff i H21 8,1 km. Det ble det et godt stykke bak vinneren den gamle ringreven Johan Ivarsson... Men plasseringsmessing var 10. plass relativt bra synes jeg. Resultater.

10. feb.: Ski-O. Milsluker'n cup ved Movann i Oslo. Full fart i dag. Masse fine skispor. 6 km i stein harde løyper. Moro var det. Ble en 11. plass - ca. 8 minutter etter Eirik Watterdal som vant. Veldig mye bedre enn i går, da jeg mista trinsa på venstre stav etter 200 meter. Resultater.

22. jan.: Ny rekord Grefsenkollen opp i går! OSI distansetrening. 4,7 km. - 251 m stigning. 20,50. Det var persing med 10 sekunder fra november... Fornøyd med det!

21. jan.: På tide å tenke fremover mot en av årets høydepunkt - nå når vinteren likevel ikke viser seg fra sin beste side her i Oslo. Se video 1 ogvideo 2!

21. jan.: "Samling" Beitostølen! Hadde en nydelig helg på Beitostølen. Fikk kjørt 2 bra økter - på fredag sammen med Holger Hott Johansen (VM vinnner fra 2006). Traff tilfeldigvis den blide sørlendingen i sporet. Det var moro å høre hvordan det stod til med satsingen for året og videre. Landslaget var forøvrig på samling her oppe denne helga.
På lørdag kjørte jeg 3 runder i World Cup løypa på Beito. Det var tøft, men flott!
Ellers så prøver jeg å delta på de fleste av OSIs intervaller for å forberede meg best mulig til vårens o-sesong!

2007 sesongen

27. des.: Første skituren! Hadde første skituren i Nordmarka i går. Valgte nok den verste dagen av alle. 1,35 - 20 km - 6 varmegrader og rødt klister... Helt feil når vi skriver slutten av desember... Men uansett om jeg var den første som gikk i denne løypetraseen (Stryken-Kikut) i år, og at det dermed var passe bløtt overalt, var det deilig å ha skiene under beina endelig!

Ellers så har høsten gått med til intervall- og distansetrening med OSI på tirsdager. Har løpt Grefsenkollen opp (fra Grefsen stasjon til toppen er det 4,1 km asfalt, 251 meter stigning) i november på 21.00 og i desember på 21.20. Satser på bedre tider etter jul. Har fått med meg et gate-o-løp før jul fra Grefsen, og endelig Ribbe og loff løpet hvor jeg ble nr. 7, noe jeg var godt fornøyd med!
Skiensmila hvor jeg hadde comeback for 1. gang på 8 år vil jeg helst bare glemme...

Benytter samtidig sjansen til å ønske alle ivrige treningsvenner et riktig godt nytt treningsår!

23. okt.: OSI Rankingløp. Et par ranking løp siden sist. Vant 6 km på Sognsvann på lørdag. Relativt tung løype, bra flyt og morsom løype med mange poster... Forrige helg ble jeg 2 etter Stig Dalsøren. Dagen før vant jeg infanteriløp med et lite minutt på en gammel treningskamerat fra barndommen - Even Grave. Infanteriløpet gikk på Sessvollmoen. Det gikk bra på skyting og melding, men over 7 min bom i o-løpet er utilgivelig, men så er terrenget på Sessvollmoen krevende o-teknisk også!
Ellers så har jeg så vidt startet ukentig intervalltrening med OSI fra Grefsen platået - bra kjør fremover....

28. aug.: OSI Rankingløp. Lite oppdatering her i det siste...
Siden sist har det ikke vært så mange løpene på meg, men skal komme tilbake med en liten rapport fra VM i Biathlon O i Lahti, Finland 9.-12. august i år.

Uansett i dag var det rankingløp for OSI. Knallfint fra Sandermosen langt innenfor Maridalen. 47 på 5,9 km var en brukbar sak før helgas KM i Lillomarka. Skal imidlertid bare løpe stafetten...

14. jun.: Nordisk i Biathlon Orientering 2007! Så er snart Nordisk mesterskap over for denne gang. Muligens det absolutt siste Norge kommer til å delta i.

For min del ble det personlig rekord med en 9. plass på klassisk på tirsdag. Det ble bare 4 minutter tillegg  på kartlesinga, et godt gjennomført o-løp, og 8 av 10 treff på liggende (4 min tillegg). På stående ble det 7 treff. Totalt 14 min tillegg. Det var tett. Bare 5 minutter opp til bronse, som Tallak O Gryting tok. Han ble best av de norske. Resultater
Onsdag var det sprint. Jeg hadde store forhåpninger, men fikk ikke 100% fullklaff på skyting. 1 strafferunde på liggende, og 1 runde på stå. Det var kjempetett også på sprinten, og det ble nok en  9. plass - bare 8 sekunder opp til 6. plass. Men det har altså vært et meget jevnt mesterskap for min del med de beste individuelle plasseringene i nordisk for meg. Resultater.
I dag har det vært stafett. Min jevne løping ble belønnet me plass på 1. laget til Norge - Tallak på 1 etappe, jeg på 2. og Jon Pedersen (som tok sølv  på sprinten i går) på siste etappe. Dessverre hadde ingen av oss klaff på skyting, og vi ble nr 5 totalt. Resultater kommer her.

Totalt må jeg si at nordisk ble oppløftende for min del. Tatt i betraktning av lite trening pga. giftemål og bryllupsreise i vår. 9.-12. august arrangeres VM i Biathlon orientering i Finland, og med brukbar trening utover sommeen kan dette til bra...

Til helga er det 3. etappe på Jukola med OSI...

17. apr.: Emdelig er sesongen i gang! Det har den forsåvidt vært en stund, men jeg har ikke klart å få tid til å skrive. I helga ble det 1.plass i H21AK i Solrenningen i Tvetermarka i Sarpsborg. Nesten 3 min foran nummer 2 på 6 km - 42,30. Var veldig usikker på beina som jeg har slitt med lenge, så derfor var det uaktuelt å løpe 10,6 km i AL denne gangen, men forhåpentligvis senere i sesongen. Resultater
På lørdag var det H21A - det ble en 3. plass, men det var ikke noe toppløp. Manglet mye på flyten, og stadig vekk sklei jeg ut på retning. Jeg var 1,50 bak Espen Danevad som vant!
FOrrige tirsdag var det OCC1 på Bygdøy, ble en miserabel 26. plass. Ikke mye intervalltrening i vinter pga beinet, og det merker jeg nå....
Men i dag var det OCC2 på Haraløkka ved Oppsal - et mye bedre løp, selv om jeg synes det blir litt for kjedelig med den evige strømmen av løpere foran slik at det blir minimalt med orienteringsutfordringer. Se mer om helga på OSI sine sider her.

4. feb.: Et viktig valg! Så har jeg omsider klart å løsrive meg fra Skien OK. Jeg er blitt OSI medlem fra og med denne sesongen. Mer om OSI her.

3. feb.: Ski-O igjen! Første Ski-o løp på 3 år gjennomført. Grei innsats i to Norges cup Sprintløp på samme dag i Modum og Eiker. Var litt bekymret for min overtråkkede ankel, men det gikk heldigvis bra! Se resultater her.

23. jan.: Endelig skiføre i Lillomarka! Så er det endelig skiføre i Lillomarka... JIPPI! Det er kaldt og det er fine spor. Håper det varer lenge!
En god stund siden jeg har oppdatert siden her. Det har skjedd lite. Har så vidt kommet igang med treninga. I morgen er det 7 uker siden det kjedelige overtråkket. Tar det pent, men øker dosene sakte. Fint å kunne brekke av meg langrenn. Var på Renåfjellet i helga, men dårlig spor ga lite effektiv trening. Satser på at det blir bedre i Rauland til helga.... Der er det jo mye snø! I dag har jeg kjørt en moderat tur i 12 minus grader. Brrrr...

12. des.: Dårlig start på 2007 sesongen! På onsdag skjedde det skjebnesvangre..... Mot slutten av Natt-cup løpet på Grorud ville jeg ta et omgående veivalg langs lysløypa for å ta det sikre på slutten av det 6 km lange løpet. I starten hadde jeg hengt bra med på nattkongen Sigve Vågsnes sitt pes (selv om vi alle sammen hoppet over en sommerfugl!) Men på vei ut på lysløypa skjedde det fatale. Litt ukonsentrert, litt stressa, litt stor fart. Den venstre foten fortsatte og rullet helt over på framfoten. Jeg hørte et smell og kjente umiddelbart at dette var alvorlig. Jeg har tråkket halvveis over mange ganger, men dette var værre. Det svartnet for meg, og jeg kjente umiddelbart et veldig smerte i foten. Det var bare å stoppe å løpe umiddelbart. Fikk halta litt fremover, ned med beinet i en iskald bekk, men med våtsokker ble det begrenset effekt av det. Måtte halte tilbake til start, sykle hjem, mens smertene ble værre og værre. Først hjemme fikk jeg iset skikkelig ned. Dagen etter var det bare å finne frem krykkene. En tur innom legevakta på torsdag konstaterte heldigvis at det ikke var brudd eller noe annet. Hevelsen har vært mindre enn antatt.
I dag - 1 uke etterpå er det fortsatt blått over store deler av foten, men hevelsen har gått ned. I dag har jeg kastet krykkene etter en uke med pes og smerte. HURRA!!! Jeg klarer å gå på foten, men ikke helt normalt. Jeg håper at det ikke er mer alvorlig enn at jeg kan komem igang med løping igjen før jul/i romjula. Uansett var det en dårlig start på årets sesong som jeg såvidt hadde begynt treningen til, men når det er sagt var det vel heller ikke det verste tidspunktet det kunen skje på. Får bare håpe ikke jeg får varige plager med dette på o-løp fremover....

      FOR O-NYHETER FRA 2006 SESONGEN - SE HER 

Mine tidligere prestasjoner Orientering Andre linker
Sammenlagt Biathlon Orientering Verdenscup 2006 Skien OK Biathlon-O
Sammenlagt Biathlon Orientering Europacup 2005 Anders Nordberg Hagløfs
NM feltidrett 2006 Dagfinns O-side
NM feltidrett 2005 Christian W. Bøen
Fullførte merker i Blodslitet Jon Pedersen Siv Øk Tigers (fra min fortid som stor fotballstjerne
under Sivøk studiet i Kristiansand)
Statistikk NM Orientering Kongen av Drammen
O-festivalen 03 Skiforeningen
KM 1999 (2. plass etter Raggen) Svanstul
Vårstafetten 99
EM Biathlon O 99 
Mil NM Orientering 99
Åpent Dansk Feltidrett 98 Stafett 
Åpent Dansk Feltidrett 98 Individuelt 
JR VM 97

Diverse bilder

Psykoforhold i Chamonix 2006.

NM Stafett med Skien OKs 1. lag Konnerud 2005. Dag Steinar, Kjetil, Vegard.

KM sølv mellomdistanse Skien 2006.

Bror som knuste meg i Birken 2005 med drøye 20 minutter - gullgliset!

 

Åpen Dansk i Feltidrett 2005.

Sälen påsken 2006.

Holmenkollen Skimaraton 2005 (på Vang).

World Cup Biathlon Fet 2006.

 

 

Beitostølen 2007.

Skåtøy 2007.

 

 

Til toppen


Hjem

Webmaster: kjetil@elg-johansen.com

Anders og Kjetil feirer Anders bronse i VM mellom i Västerås 2004