VM i Biathlon Orientering 18.-20. aug 2006 - Estland

Arrangør: Estland - OK Voru.
Sted: Hanjaa, Sør-Estland.
Øvelser: Sprint fredag, klassisk lørdag, stafett søndag.

Se resultater fra fredagens sprint her.
Se resultater fra lørdagens klassisk her.
Se resultater fra søndagens stafett her.

Fredag gikk sprinten av stabelen. Det var deilig å være i gang med VM og jeg følte meg på hugget allerede på vei mot 1. post. Det var bare 1,1 km. til 1. skyting, og disse gikk uten bom. Var spent inn på standplass, men fikk ikke fullklaff på liggende. Ble hele 3 strafferunder a 40 sek. på liggende, så dette ble definitivt ikke den starten jeg håpet på.... Jeg klarte likevel å holde bra tempo på neste runde på 1,7 km også, og kom inn på stående rimelig kjørt. Heller ikke her fikk jeg særlig fullklaff, og det ble 2 nye strafferunder. Likevel holdt det til å bli bestemann for Norge med en 14. plass - vel 3.20 bak vinneren Thomas Jensen fra Danmark. De andre norske ble Magnus på 22., Magne på 26. og Per Iver på 31.  

På lørdag var det duket for en klassisk distanse med punktorientering på 2,8 km., fri orientering på 6,5 km. og 10 skudd liggende + 10 skudd stående. Jeg hadde bestemt meg for å prøve å være på hugget fra start av i dag også. Det begynte relativt enkelt med 3 siktepunkter, jeg var i tvil på det 3., og stolte ikke på det følelsen sa. Da blei det 5 min. tillegg allerede på denne posten. Jeg stod skikkelig på, mer enn vanlig og holdt bra tempo til og med 8. posten. Her hadde jeg litt for stor fart og mistet konsentrasjonen noe. Nålene var vanskelig å stikke med på kartet, og jeg fikk egentlig 6 min. tillegg på denne. Men posten ble strøket fordi det ikke var klarhet om detaljen den lå på. Heldig for meg... Men også på neste posten fikk jeg 4 min. tillegg, og det ble 12 min. totalt. Det er for mye på en løype som var såpass grei som denne.
Uansett visste jeg jo ikke det når jeg startet på fri orienteringa, så jeg tro til fra start her også.... Det medførte en liten feil til 1. post (1 min. tidstap). Jeg tok etterhvert igjen Estlender'n som starta 3 min. foran, og Jørn Svendsen (Danmark) 6 min. foran. Sammen med Estlender'n holdt jeg farten oppe hele veien selv om jeg ble veldig sliten mot slutten. Det medførte at jeg fikk 6. beste løpstid totalt - bare slått med 5.03 av Mikko Hölsö fra Finland (som også vant totalt). Jeg følte selv at jeg var i imponerende god løpsform, og var svært fornøyd med dette. Så var det skyting...
8 treff på liggende var litt dårligere enn i Nordisk (10 treff), men klart innenfor det akseptable. Så løp vi en kort runde og kom inn for 10 skudd stående... Igjen ble det totalt kolaps, som i Nordisk. Det endte med hele 5 bom, og dermed var iallefall alle muligheter for medalje over med totalt 14 min tillegg på skytinga. Uten dette hadde jeg vært på sølvplass, men det går det ikke an å tenke på nå.... Jeg ble nr. 11 - nest best av de norske etter Magnus som fikk 8. plass. Nevnes bør at evigunge Kay Jørgensen ble senior verdensmester i M55.

På søndag var det stafett. Her startet vi etter mye diskusjon, da vi var redd for ikke å nå flyet hjem fra hhv. Riga og Tallinn. Magnus startet på 1. etappe og vekslet som nr. 6. Jeg løp 2. etappe og hadde håpet å følge opp min gode innsats fra de to dagene før. Det var jeg imidlertid langt unna. Første runden på 1,2 km. før liggende ble det lite bom, og på liggende klarte jeg å presse ned alle 5 blinkene (med 3 reserveskudd), slik at jeg slapp strafferunden på 67 sekunder! Men på neste runden på 4,2 km. var det fullstendig slutt. Jeg bommet på 2 poster etter hverandre (4 min. tidstap) i midten av runden, og beina ble plutselig som bly. Inn på stående hadde jeg tapt masse til lagene før meg. Oppturen kom imidlertid på skytinga da jeg klinka til med fullt hus på stående uten et eneste ekstraskudd!! Det kom godt med for selvtilliten på stående er ikke all verden, og det skal jeg ta med meg videre til trening for neste verdenscuprunde i Danmark 29. sept-1 okt. (Åpen Dansk) og avslutningen i Eksjö i Sverige 21.-22. oktober. Det norske laget måtte imidlertid bryte stafetten etter 1. runden til Per Iver på 3. etappe, for å rekke flyet hjem......

Bilder fra alle dager:

Alle bilder: Kjetil.


         Hjem                                                                                                   Til toppen

Webmaster: kjetil@elg-johansen.com