Finans NM i orientering – blant bregner og brake…

I helga (13. – 14. september) gikk Finans NM i orientering av stabelen. Arrangementet i regi av TrygVesta og Vital var i år lagt til toppen av Bergens stolthet Fløyen.
Som eneste og førstegangs utskremte deltaker fra BBS følte jeg et visst press på mine skuldre for å forsvare BBS navnet blant storheter som Nordea (tidligere års vinner i stafett), Norges Bank og DnBNOR  og andre som hadde deltatt på dette i både 10 og 20 år. Visstnok er det 26. året mesterskapet ble arrangert.

Bergen lå badet i sol denne lørdagen hvor det individuelle løpet ble arrangert, og byen var et fantastisk skue fra toppen av Fløybanen… Motivasjonen lå bra til rette for en god, men slitsom dag.

Og slitsomt skulle det bli til de grader. I orientering er det viktig å få en god start til de første postene og kartkontakt er viktig fra første sekund. Det ble dessverre en noe fomlende åpning på den 5,9 km. lange løypa, som resulterte i litt tidstap i starten, men etter hvert fant jeg flyten og klarte å holde bedre tempo i de bergenske myrene og blant brakene (=einerbusker) som sto tett i tett.

Løypeleggeren hadde lagt en tung og krevende løype, hvor omgående veivalg var viktig for å komme letteste vei mellom postene.

Tiden i mål viste 58.18 , og en kilometertid som ifølge østlands målestokk er altfor høy. Da jeg ikke var 100% fornøyd med egen gjennomføring var jeg spent på hvor langt dette ville holde.

Når alle var talt opp i klassen visste det seg faktisk at jeg vant klassen og kan dermed titulere meg som Finans Norgesmester i klasse 17-34 år. Dermed er det vel unødvendig å si at Finans NM har fått en ny deltager de neste årene – kanskje du blir med til neste år slik at vi også kan stille stafettlag?

Resultater fra løpet finner du her: http://www.uib.no/People/pbmbk/bt/strekktider-finansnm/splhtm/H17-34.htm
Alle resultater: http://www.uib.no/People/pbmbk/bt/strekktider-finansnm/splhtm/index.htm