Hardangervidda aug./sept. 2006 
                                                                                                                                                                                 Oppdatert pr: 05.09.2006

Der satt den....
Klokka er 09.34 ved "et vann innpå Vidda". Etter bare 11 kast med en Sølvkroken Spesial 12 gram blå med røde prikker er det fast fisk på et nonchalant kast mot bredden på andre siden.
Hvor mange ganger har du ikke lest det før? Bare ett par kast - gjerne det første - og så fullklaff...
Men det var faktisk det som skjedde!
Noen minutter senere ligger den og spreller i håven. "Den er jo svær da Kjetil. Se..." Fram med vekta og kamera - brennkvikt. Den for anledningen nyinnkjøpte vekta fra Rappala stopper på 0,80 kg - 800 gram. Det er jo rått! Aldri vært over 500 tidligere.... Dette må jo bare bli en bra dag!

Kjetil E og Kjetil D er på Hardangervidda. Bilen parkert ved Synken innafor Kalhovd med Mårvann. Ett par timers gange torsdag kveld, fin overnattingsplass ved et lite fjellvann skutt inn i naturen.
Ivrige dagen etter. Ikke noe hvilehjem. Vekking 0800. Disiplin. Havregrøt til frokost. Første fisk på mark satt ut om natta blir trukket opp. Bra start. Kjetil E stønner over innbytterpuls opp bakkene til første vannet. Sola skinner fra en morgenfrisk himmel, det er deilig å leve. Hva vil dagen bringe?

Etter at den første fisken er landa ble det god tid til å fordøye inntrykket og nyte - tok nemlig lang tid før neste napp. Da var det Enga sin tur: "Jepp, nå trur jeg det er fisk". Denne gangen er det Svart Panter Martin 9 grams spinner med gule prikker som er det perfekte lokekkmiddelet. Jeg løper til med håven - like ivrig som fiskar'n sjøl. Opp i håven, inn på land, fram med vekta. 870 gram. "Rått. Helt rått". Knust med 70 gram bare å bite i det sure eplet. Men det råeste er faktisk at Enga kaster ut på samme sted en gang til rett etter at han har kommet over sjokket, og jaggu er det fast fisk igjen. Det er sykt... Rett over 500 denne gang.

Senere på efta'n når jeg egentlig er litt deppa og lei hugger den endelig til igjen - 670 gram på en Sølvkroken Spesial 12 grams sølv med røde prikker, og været er fortsatt like bra. Herlig - herlig....

På kvelden tilberedes et herlig måltid på oppskrift fra noen som har vært der før - i lykkerus og i sitt Eldorado på Hardangervidda. Et herlig måltid.
Senere blir det rolig kveld med Ipod og Bygdabilly Bands "Fiskekunstnar'n".

Dagen etter er været slått om fullstendig - regn, grått og trist. Dagens eneste lyspunkt er faktisk at vi ser 3 rein (1 kalv) og en hel haug med ryper. Tydeligvis rype år i år.... Etter 13-14 kilometers gange, mange forskjellige fiskevann, har vi faktisk ikke et eneste napp. Synd, men sant!

Ille er det også at Dahl fullstendig har feilberegna bruken av fuel på Optimusen, så der er det tomt. Enda gått vi til slutt får fyr på et bål, og dermed får nytt litt medbragt nødproviant (Stridsrasjoner og RSP) som vekker gode minner til øvelser i Force'n. Ikke minst blir den siste prikken over I en satt med Engas Whisky som til slutt blir en Irish Coffee. Det smaker en guffen lørdagskveld.

På søndag er teltet nesten slått ned av alt regnet ila natta, men vi overlevde. På stanga har nok en ørret blitt frista av nattmarken, og vi kan konstatere at 6 bitevillige ble turens resultat. Det må vi si oss godt fornøyd med...

Flere bilder:Gliset


Beviset


         Hjem                                                                                                   Til toppen

Webmaster: kjetil@elg-johansen.com